Portóban jártunk

Ami Portugáliában van. Tizenhét fokot vártunk amúgy december közepére, mikor foglaltuk a repjegyet (évtizedekkel ezelőtt), és 5 fok és eső lett belőle, mire odaértünk. Azért jó volt. Sokat sétáltunk, jókat ettünk, és álmodoztunk arról, hogy hej, be szépek is lennének az 500 éves csempék és még öregebb falak, ha csak úgy néha, úgy véletlenül, amúgy mutatóba' rájuk sütne a nap. De nem. 

Az van, hogy rendes beszámolót most nincs erőm írni (rámtörtakarácsonyilustaság), de aki kéri, annak szívesen elküldöm a helyszínen írt részletesebb utazónaplónkat. A többieknek meg maradnak a képek.

Annyit azért hozzáfűznék, hogy a 2. napon Port of Leixões-ben jártunk, Porto északi részénél, ami egy nagyon menő tengerjáró hajó kikötő, és tengerbiológiai kutatóállomás (de tényleg, építészetileg egyszerűen csodás). Tök véletlenül tévedtünk arra, és vettünk részt a véletlenül 3 perc múlva induló angol idegenvezetésen mint két szem turista (aznapra). A kikötő mellett volt a strand, ahol a képek készültek. Nagyon fújt a szél. Nagyon. (lásd Dávid haját a szelfin...). Have fun!

 


Címkék: utazunk