Eper és spárgaszezon (vendégposzt)

Amennyiben valakinek ez újdonságot jelent, Németországnak ezen a részén szeretik a spárgát és az epret. A termelési időszakok átfedése miatt még spárga-epersaláta is létezik rukkolával és parmezánnal. Ezt talán megkóstolom, mert egyszerűen annyira bizarrul hangzik, hogy szinte már jó is lehetne.

Nade szezon... Mint azt egy rokontól megtudtam, spárgaszezon hivatalosan Szent Iván éjig van. Ennek a jövő évi termés védelme az oka. Kezdődni meg időjárásfüggően kezdődik. Spárga alatt ne azt a fás, szálkás izét képzeljétek el, amit most vélhetőleg elképzeltetek. Inkább 20 perc alatt vajpuhára főtt, ízletes zöldséget, mártással vagy barnított vajjal nyakon öntve. Leginkább a fehér formája dívik, de zöld is létezik.

Eperrel is jól állnak ám. Nem gondolná az ember, de az időjárás ellenére még a nagyobb szemű eper itt simán finom. Márpedig ez elvileg nem import eper. Venni rengeteg helyen lehet, az ember lépten-nyomon standokba botlik, még az metróállomásokon is: eperstand.jpg

Igen, jól látjátok, ez egy eper alakú eperstand.

Nem, a spárgát, nem spárga alakú standból árulják. De a tévétoronytól nem messze is van spárgastand, szóval az már majdnem reklám.