Pregenezis (vendégposzt)

Húsvétkor még elmentünk pihenni egyet, mert azt kell. Előre tudtuk, hogy kelleni fog.

Amikor elkezdtük a pakolást, már két hónapja mindketten aláírtuk az új szerződéseinket. Visszafordulni ilyenkor már természetesen késő, még akkor is, ha elkezdi az embert mindenféle - itthon marad a családbarátoksatöbbi - lelki teher nyomasztani. Csak úgy finoman a háttérben.

Két személy háztartásának összepakolása nem kis feladat. Ilyenkor mindig a Habsburgok jutnak eszembe, ahol a királyi család tagjai szakmát tanultak. Hasznos dolog, az ember megtanul tisztelni egy másik szakmát. Na én most pont így vagyok a költöztetőcégek embereivel, akik be és kipakolnak komplett lakásokat időre, törésmentesen.* Nekünk ez az idő nagyjából 10 nap volt. Természetesen nem folyamatosan, mert a búcsúkörök, családolás, Anikó németórái, mindenféle ügyintézések sem öt perces kitérők voltak. Például csak hulladéktelepen kétszer jártam, annyi papír, elektromos kütyü, használt ruha stb. került újrahasznosításra.
Amúgy egy ilyen költözködés teljesen kiszámítható folyamat. Az ember a tulajdonának egy tisztes részét újrahasznosításra adja. Ezek minden másnak az összepakolásban hullanak le, mint megtartom-e dilemma nemleges kimenetele. Aztán vannak az egyértelműen pakolható dolgok, mint a könyvek, étkészlet, ilyesmi. Alapvetően az a közös jellemzőjük, hogy jól kategorizálhatóak. A ruhák is a most viszem, később viszem kategóriákba sorolhatók. Sok időt a "minden más" emészt fel, ebből ugyanis rengeteg van, egyik sem ad ki egy teljes dobozt, de nem lehet mindent mindennel keverni sem. Ha az ember elfogadja a tényt, akkor kevésbé fog frusztrációt érezni és késztetést, hogy egyszerűen behányja a maradékot valahogyan.
A végeredmény kb. 50 számozott doboz (amiknek a tartalma google docson pihen) és számtalan számozatlan, de felcímkézett doboz, pár buborékfóliázott cucc, néhány zsák ruha. Öcsémnek külön köszönet a szuper dobozokért!

Amúgy ez az elköszönősdi is olyan, hogy igazán nagyon-nagyon nem éreztem a súlyát, csak nagymamámnál. Berlin tömegközlekedni időben közelebb van, mint Baja. Persze majd egy hónap múlva lehet, hogy máshogyan fogom ezt gondolni.

*Az új munkahelyemen be lehet ülni a Callcenterbe hallgatózni pár órára, illetve három napra elmenni raktárba dolgozni.