Ideiglenesen beköltöztünk (vendégposzt)

Megérkeztünk, felcuccoltunk. Már annyira hiányzott a sport az életemből, hogy a legnehezebb dolgok felcuccolására a negyedik emeletre nem is találtuk meg a liftet. Na jó, a liftes lépcsőház a másik utcából nyílik. A lakás tágas, világos, leginkább csak a villamos hallatszik be, amúgy minden rendben van.

Majdnem. Ha magunk elé képzeljük az élelmiszertől ételig tartó folyamatot, akkor lánc hiányzó szeme pont azok a kések és kanalak, amikkel az ember például főz. Jut eszembe, merőkanál sincs (de van, Anikó megtalálta), szóval ha az egy darab éles késsel és egy darab fakanállal meg tudnék főzni egy levest, akkor az önteni kellene a lábasból.
Tapasztalatnak sem utolsó, biztosan tudjuk már például, hogy SOHA nem lesz rugós matracunk. Meg 140cm széles sem.

Anikó kiment a teraszra kávézgatni és azt találta mondani, hogy érdemes lenne néha embercsoportokat fotózni, mert érdekes. Nekem az a tippem, hogy ez simán csak Berlin. Ugyanúgy, ahogy a rengeteg bringás is Berlin része.

Azt mondjuk mind a mai napig nem értem, hogy szegény turistáknak hogyan is kellene munkaszüneti napon zöld matricához jutniuk, aminek hiánya könnyen 40 eurós bírsághoz vezethet. OK, hogy szakszervezet meg ilyesmi, na de azért mégis. Mi késztette a jogalkotót vagy valakit, hogy ezt az eshetőséget nem szabályozta. N-é-m-e-t-o-r-s-z-á-g-b-a-n!

Ami még érdekes, hogy... ezt a mondatot két napja kezdtem szóval nem tudom mi volt még érdekes.

A Boxhagener Viertel egy beülős bulinegyed. Tehát a felhős, hűvös május egyelőre talán szerencsés, mert nincs kései hangoskodás az utcán. Ellenben tele van kajáldákkal, így relatíve korrekt árakon tudtunk vacsorázni a környéken több ízben is (ez nem poén akart lenni), amikor már túl fáradtak voltunk elkezdeni vásárolni.

WiFi-nk szörnyen korlátozott, tévénk sincs. Kénytelenek vagyunk beszélgetni és aludni. Nem annyira szörnyen középkori, mint amilyennek hangzik, nem gyertyával világítunk esténként. Ami nem is baj, mert lehet, hogy megint csak a szomszédokkal kellene pizsamában ismerkedni.

Egyébként három dolgot hagytunk nagymamámnál múlt vasárnap reggel. Pólót, az EU-USA aljzatátalakítót, ami a borotválkozás elengedhetetlen kelléke, meg egy egeret, amivel a macska az éjjel meglepett minket.

img_20170430_131345.jpg